Pécsi íróprogram

Múlt és jelen
Rezidenseink
Művek
mehes.karoly@meheskaroly.hu
A honlapon megjelenő szövegek és képek szerzői jogi védettség alatt állnak.
cikkek ::


Cicciolina a Parlamentbe készül

Dunántúli Napló, 1999

Lehet, hogy Staller Ilona, „művésznevén” Cicciolina nem kerül be nagyjaink millenniumi panteonjába, az azonban bizonyos, hogy a ma 47 éves pornódíva az egyik legtöbbet fotografált és filmezett magyar jeles századunkban. Cicciolina áldozatot is vállal azért, hogy közönségével találkozzon, és jégben-fagyban járja – életében először – az országot, hogy vagy nem hervadó, vagy profi módon tatarozott bájaival örvendeztesse meg a közönségét. Péntek éjjel fél négykor, az egyik pécsi diszkó lézerfényeinek kereszttüzében adta elő (gyöngy)varázslatos társas-számát. Előtte azonban, míg partnere, Kati őszilét kért, ő télilére szavazott, amin dupla konyak volt értendő. Ezek után a gyöngykoszorúval és cicanadrággal ékesített pornósztár már vidámabban csevegett.
– Jaj, ez a hó borzasztó! Egyszer Rómában is esett, és a Via Cassián, ahol lakom, minden csúszott, nem is tudtam elindulni az autómmal!
– Szörnyű lehetett. Mivel foglalkozik, amikor nem szerepel?
– Van egy ügynökségem, ami tán Magyarországon is irodát nyit. Azután nevelem a tündéri 7 éves gyermekemet, és az ügyészségre járok, mert a volt férjemmel még mindig pereskedünk.
– Kapcsolata az óhazával?
– Három éve nem voltam itthon. De itt él az anyukám, két öcsém és egy nővérem, velük tartom a kapcsolatot.
– Támogatja is őket?
– Az anyukámat, igen.
– Politika vagy erotika: melyik a fontosabb?
– A politika kikerülhetetlen, akkor is, ha nem szeretjük. Elvégre nekünk kell dönteni a jövőnkről, a sorsunkat irányító emberektől. Az erotika meg mindenkiben ott van. Ez az, ami elvisz, kilebegtet minket a mindennapok bajaiból.
Cicciolina végül még elárulta: a gyermeknevelés szent szolgálata mellett nagy álma, hogy a római parlament után a budapesti Országház valamelyik képviselői székét melengesse. – A mai napig is megvan a magyar útlevelem, és sokan hívnak. Mert bíznak bennem!